Шпанија


Wonder Camp  и Центар за странски јазици - Скопје

ЛЕТЕН КАМП ЗА ТИНЕЈЏЕРИ (13+)

од 19.06.2019 до 02.07.2019

цена: 605 евра* 

 

Пријавување до 15 мај 2019 година

Летниот камп за тинејџери го вклучува следново:

  1. 1.    Програма на патувањето со автобуски превоз:

     

1 Ден – 19.06 – Македонија
17:00 Состанок со групата.
17:30 Поаѓање кон Италија и ноќно возење. Скопје – Белград – Загреб – Венеција.
• Доколку се испочитува минималниот број на патници, организаторот ќе организира поаѓање и од други градови од Македонија.
2 Ден – 20.06 – Венеција
Пристигнување претпладне. Факултативна посета на Венеција со брод (Плоштадот с. Марко, мостот Риалто, Големиот канал и др.).
Сместување во хотел и ноќевање.
3 Ден – 21.06 – Верона
Појадок. По појадокот поаѓање за Верона и разглед на нејзините знаменитости.
Продолжување на патувањето кон Калела. Ноќно возење.
4 Ден – 22.06 – Калела
Пристигнување претпладне и сместување во Хотел. Ручек, вечера, објаснување на основните правила и кратко запознавање со градот и програмата на кампот. Ноќевање.
4-10 Ден – Wonder Sport Camp – Калела 2019 – 22.06 – 29.06
Појадок, ручек, вечера – Шведска маса.
Спортски и забавни активности согласно програмата исполнети со многу дружење со различни учесници од повеќе европски држави.
Факултативни посети на Барселона: Катедралата Саграда Фамилија, Аквариум, Магични Фонтани, Камп Ноу, Парк Гуељ, панорамски разглед на градот и др.
11 Ден – 29.06 – Калела – Кан – Ница – Монако и Монте карло
Појадок и припрема за враќање. Поаѓаме рано и се упатуваме кон Кан
Пристигнување во Кан. Разглед на градот и поаѓање кон Ница.
Попладнето ќе бидеме во Монако и Монте Карло.
Разглед и околу полноќ поаѓаме за Милано.
12 Ден – 30.06 – Милано
Пристигнување во Милано и сместување во Хотел. Разглед на Милано. Ноќевање
13 Ден – 01.07 Словенија – БТЦ
Појадок во Милано и поаѓање за Словенија – Љублјана ( Шопинг БТЦ) Пауза 3-4 часа. Ноќно возење кон Македонија. (Загреб – Белград – Скопје).
14 Ден – 02.07 – Македонија
Пристигнување во Македонија во претпладневните часови.

Ноќевањата во Венеција и Милано се НП - Ноќевање со појадок, додека 7-те ноќевања во Калела - Шпанија се ПП - Полн пансион ( Појадок, ручек, вечера - шведска маса)

  1. 2.    Јазичен камп

Настава по шпански и англиски јазик 6 дена во неделата со вкупен број часови 18 по 45 минути за време на престојот во Калела со професори од Центарот за странски јазици за групи од најмалку 13 кандидати.

 

  1. 3.    Спортски камп во организација на Wonder Camp 

Летниот спортски камп ви нуди можност да пробате многу нови активности и да напредувате во разни спортови како пливање, аеробик, зумба, одбојка на плажа и многу други активности.

 

Центарот за странски јазици ќе организира родителска средба со претставник на Wonder Camp со пријавените кандидати и родителите.

 

Пријавете се најдоцна до 15 мај.

 

За сите информации јавете се на нашите телефони или повелете во Центарот за странски јазици.

*За учесниците кои не сакаат да посетуваат јазична настава цената на патувањето изнесува 515 евра.

 

Информации на тел. 02/3067 783; 02/3063 138; 075 282 600; 075 282 604

e-mail: info@csj.com.mk   //   nastava@csj.com.mk

Центар за странски јазици

Жиро сметки:
Комерцијална банка: 300000000622776
Стопанска банка: 200000099001587


Орце Николов бр. 155 A
1000 Скопје, Македонија

+389 (0)2 306 77 83
+389 (0)2 306 31 38
© Центар за странски јазици, 2016 - 2019. Сите права задржани